در کتاب تحف العقول چنين نقل شده است: “يَا كُمَيْلُ‏ سَمِ‏ كُلَ‏ يَوْمٍ‏ بِاسْمِ‏ اللَّهِ‏ وَ قُلْ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ وَ تَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ وَ اذْكُرْنَا وَ سَمِّ بِأَسْمَائِنَا وَ صَلِّ عَلَيْنَا وَ أَدِرْ بِذَلِكَ عَلَى نَفْسِكَ‏ وَ مَا تَحُوطُهُ عِنَايَتُكَ تُكْفَ شَرَّ ذَلِكَ الْيَوْمِ إِنْ شَاءَ اللَّهُ” همانگونه که ملاحظه مي گردد در حديث فوق، فقط ذکر ” لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ” عينا بيان شده است و ديگر اذکار به اجمال و اختصار مورد توصيه قرار گرفته اند. لذا به عنوان نمونه براي حقير مشخص نيست که آيا …..

پرسش
محضر مبارک حضرت آيت الله سيد علي حسيني ميلاني – مد ظله الشريف – با سلام و احترام ضمن آرزوي سلامت براي آن عالم بزرگوار و درخواست توفيقات روزافزون براي معظم له، سوالي را مطرح مي نمايم. در کتاب شريف تحف العقول و در آغاز بخش وصاياي حضرت امير (عليه السلام) به جناب کميل، چنين نقل شده است: “يَا كُمَيْلُ‏ سَمِ‏ كُلَ‏ يَوْمٍ‏ بِاسْمِ‏ اللَّهِ‏ وَ قُلْ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ وَ تَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ وَ اذْكُرْنَا وَ سَمِّ بِأَسْمَائِنَا وَ صَلِّ عَلَيْنَا وَ أَدِرْ بِذَلِكَ عَلَى نَفْسِكَ‏ وَ مَا تَحُوطُهُ عِنَايَتُكَ تُكْفَ شَرَّ ذَلِكَ الْيَوْمِ إِنْ شَاءَ اللَّهُ” همانگونه که ملاحظه مي گردد در حديث فوق، فقط ذکر ” لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ” عينا بيان شده است و ديگر اذکار به اجمال و اختصار مورد توصيه قرار گرفته اند. لذا به عنوان نمونه براي حقير مشخص نيست که آيا ذکر بايد با “باسم الله” آغاز شود و يا با “بسم الله الرحمن الرحيم” ؟ و آيا بايد گفته شود “توکلت علي الله” يا اينکه صرفا در باطن خويش به خدا توکل شود؟ و خصوصا ياد کردن از معصومين (عليهم السلام) و ناميدن به اسماء آن بزرگواران و درود فرستادن بر آنان به وسيله چه عباراتي باشد؟ امتنانا از آن مقام والا درخواست مي گردد تا در اين مورد ارائه طريق فرموده، براي حقير تبيين فرمايند که مشخصا چه کاري بايد انجام دهم و دقيقا چه اذکار و عباراتي را بايد بگويم تا به حديث فوق عمل کرده باشم. متمني است اذکار و عباراتي را که بايد گفته شود عينا بيان فرماييد. سلامت و توفيقات روزافزون معظم له را از درگاه خداوند مسئلت مي نمايم با نهايت سپاس
پاسخ
آیت الله سید علی حسینی میلانی مدظله
بسمه تعالی
السلام علیکم
در چنین موارد باید به قدر متیقّن اخذ نمود تا ترتّب اثر حتمی باشد إن شاء الله. پس اذکار را همانگونه که اشاره کردید به زبان بیاورید و اسامی حضرات معصومین نیز تلفّظ گردد و درود فرستاده شود.
9259
مطرح شده توسط: علی لطفعلی