جزئياتى از طرح شورا

جزئياتى از طرح شورا
در ادامه بحث لازم است به برخى مصادر و منابع معتبر مراجعه كنيم ـ چنان كه شيوه ما در تحقيق چنين است ـ تا شايد از ميان شرح ها و حاشيه ها، به جزئيات حوادث و خصوصيات آن ها دست يابيم; چرا كه اهل سنّت مسائل را به طور روشن و آشكار بازگو نمى كنند تا پس از گذشت قرن ها از آن قضايا، محدّثى يا تاريخ نگارى از برخى از گوشه هاى ناپيداى آن پرده بردارد و برخى از حقايق و اسرار آن را براى ما آشكار سازد.
روايتى را كه نقل كرديم در صحيح بخارى آمده است; امّا نه در جاى خودش; بلكه در بخشى نامناسب; يعنى در كتاب حدود، كتاب «كافرها و مرتدهايى كه به جنگ برمى خيزند» در باب «رجم زن شوهردارى كه از زنا باردار شده» آمده است.
عجيب است كه اين روايت در چنين بابى قرار داده شده است. اگرچه عمر در بخش نخست اين روايت، مسأله رجمِ زن باردار را مطرح كرده و ما نيز تا كنون علّت حقيقى مطرح كردن اين مسأله و بيان آيه اى را كه در قرآن وجود ندارد، ندانسته ايم; با اين حال لازم بود اين روايت با يك عنوان مستقل و در بابى ويژه قرار داده شود تا حوادث مهمّى كه در ضمن آن بيان شده مورد توجه بيشترى قرار گيرد. حال كه در چنين بابى و با چنين نامى آمده، چگونه ممكن است محقّقان از آن واقعه مهم آگاه شوند؟1
اين روش نيز از روش هاى حديث نگاران اهل سنّت در نگارش رواياتى است كه به نقل آن ها علاقه اى ندارند.2

1 . آرى، اين روش از روش هاى اهل سنّت براى مخفى نگه داشتن روايات خاص است كه با اين روش تلاش مى كنند مردم از اين گونه احاديث اطلاعى نيابند و چنين اخبارى منتشر نشود. البته هنگامى كه مى خواهند مطلبى پخش شود، آن را بارها و با عنوان هاى مختلف نقل مى كنند كه اين شيوه را بخارى در موضوعات خاصى به كار گرفته است كه براى مثال به يك مورد اشاره مى كنيم. پژوهش گران مى توانند با مراجعه به آن، چگونگى نقل آن را با خطبه عمر ـ كه نقل كرديم ـ مقايسه كنند. اين مورد ماجراى دروغين خواستگارى امير مؤمنان على عليه السلام از دختر ابوجهل است كه با مقايسه آن يكى ديگر از گونه هاى ظلم به اهل بيت عليهم السلام و تحريف و تغيير در سنّت رسول خدا صلى اللّه عليه وآله و حقايق دينى و تاريخى براى شما آشكار مى گردد. براى آگاهى بيشتر در اين زمينه مى توانيد به كتاب خواستگارى ساختگى از همين نگارنده مراجعه كنيد.
2 . اين روايت را مى توانيد در صفحات 585 تا 588 جلد هشتم، از چاپى كه با شرح و تحقيق شيخ قاسم شمّاعى رفاعى به چاپ رسيده ملاحظه كنيد. اين چاپ در كتابخانه نگارنده موجود است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *